L’ajuntament de l’Ampolla continua amb la instal·lació d’aires condicionats a l’escola «Mediterrani» del municipi, tal com es van proposar en l’anterior legislatura. De fet, només queda pendent instal·lar dos aparells més, i totes les aules de l’escola ja estaran preparades per fer front a les elevades temperatures, com les d’aquest estiu. Amb aquesta iniciativa, l’Ampolla ha esdevingut pionera a Catalunya. La mateixa regidora del municipi, Gemma Caballé declarava, “quan va sortir la notícia que la Generalitat oferia ventiladors a les escoles que ho necessitessin, nosaltres ja portàvem treballant-hi, i no en ventiladors, sinó en aires condicionats”.
Buscar una solució a la calor a les aules de l’escola de l’Ampolla era una necessitat, que professors i alumnes ja havien traslladat en diverses ocasions al consistori. Les elevades temperatures i l’avançament de l’inici de curs, una setmana, encara ho han evidenciat més. Caballé ha afirmat que “tenir aire condicionat als mesos de més calor s’agraeix. I així, ens ho han fet saber els professors, alumnes i monitors”.
Per fer front a la despesa que suposa la instal·lació d’aparells d’aire condicionat a totes les aules, l’ajuntament de l’Ampolla es va proposar instal·lar-ne dos a l’any. Enguany està previst posar els dos últims.