El SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tarragona, va realitzar un servei de control de pesca al llarg de tot el Delta de l’Ebre durant la tarda i la nit del passat dia 4 al 5 de setembre. Els agents van patrullar al llarg de tota la nit en nombroses zones costaneres de Deltebre i La Rápita, a fi de controlar la pesca il·legal a la zona, i van arribar a confeccionar fins a 20 denúncies de caràcter administratiu, que es van tramitar als Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a les Terres de l’Ebre, departament de la Generalitat competent en esta matèria.

Les denúncies han estat relacionades amb la manca de llicències, pesca fora d’horari habilitat, pesca amb arts professionals sense llicència de mariscador o fins i tot, per transportar productes procedents de la pesca sense documents.

S’hi van intervenir finalment 43 quilograms de peix i marisc de diferents tipus, entre els quals hi havia llagosta vermella, lluç, gamba blanca, tallarina, escórpora, cranc blau i vermell i pop. Tots els exemplars han estat donats amb els controls necessaris, a una entitat benèfica local.

L’activitat pesquera està sotmesa a diferents normatives que són d’obligat compliment, i este tipus de dispositius no només té a veure amb el control administratiu, sinó que està relacionada amb la protecció del medi ambient, ja que la pesca d’alguns mariscs i mol·luscs poden fer malbé greument el seu hàbitat.

Només des de començament d’any, la Guàrdia Civil de Tarragona ha tramitat 930 denúncies per infraccions a diferents normatives com pesca i altres assumptes relacionats amb la protecció del medi natural, com costes, residus i abocaments, caça, sobre aliments, contaminació atmosfèrica, sobre animals de companyia i perillosos etc, les quals han estat presentades davant de les autoritats competents estatals, autonòmiques o locals.