El Grup Municipal d’ERC-Més Deltebre ha presentat este matí un denúncia davant la Síndica de Greuges de Deltebre davant el retard i l’incompliment del govern municipal de constituir el Consell Municipal de la Infància. Els republicans han recordat que esta moció, presentada pel grup d’Esquerra, es va debatre i aprovar per unanimitat al ple de l’1 de juliol del 2020, en plena pandèmia, i que ERC va presentar per tal de reconèixer el paper dels infants durant el confinament i per tal que puguessen tenir un paper més actiu en la vida municipal a través d’un Consell Municipal. Els republicans han lamentat que dos anys després el govern municipal no hagi fet cap pas per a constituir este Consell Municipal de la Infància, tot recordant que a Deltebre, durant aquest temps, s’ha constituït altres consells municipals com el de la gent gran o el d’esports. Per al portaveu republicà, Joan Alginet, l’incompliment és una una “vergonya” i “una falta de consideració a les xiquetes i xiquets de Deltebre”:

Alginet, ha explicat també que han decidit recórrer a la figura de la Síndica de Greuges Municipal, esperant que es pugue desencallar esta moció el més aviat possible:

Per als republicans el Consell Municipal de la Infància hauria d’estar constituït abans de finalitzar l’any per evitar que s’acabi constituint a les portes de les eleccions municipals. Els republicans han recordat que el Consell Municipal dels Infants ha de ser un òrgan de participació i d’implicació dels infants en la vida del municipi i recorden que hi ha exemples d’altres municipis en els que ja funciona com és el cas de la Ràpita o Manlleu.

La moció aprovada recollia que l’Ajuntament proporcionés els recursos personals i tècnics necessaris per a dissenyar, impulsar i regular el procés de la creació del Consell d’Infants de Deltebre, afavorint la presència dels mateixos infants en tots els nivells del desenvolupament del consell. A més, els republicans demanaven crear una partida pressupostària destinada a la dinamització i desenvolupament del Consell d’Infants, així com a la difusió de les seves accions i tasques. Ara esperen, que la Síndica insti a l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, al compliment i execució dels acords presos al Ple Municipal.