El SEPRONA de la Guàrdia Civil va sorprendre una persona que es trobava caçant polles d’aigua a un vedat de la societat de caçadors de la Cava. Requerit perquè presentés les autoritzacions pertinents, ja que es trobava en un terreny sotmès a aprofitament cinegètic i tenia en el seu poder diverses d’estes aus, el caçador no va poder presentar als agents cap autorització, en no tenir-les.

Un cop identificat, els agents van informar al caçador que serien obertes diligències de recerca, per presumpte Delicte relatiu a la Protecció de la Flora, Fauna i Animals Domèstics, procedint alhora a la confecció de diverses denúncies en via administrativa, per diferents infraccions a la normativa sobre caça.

La polla d’aigua és una au de l’espècie gruiforme que pertany a la família dels Rallidae i és una au comuna a Catalunya, molt adaptada als espais aquàtics, principalment d’aigua dolça, per la qual cosa és molt habitual veure-la a llacunes, pantans o rius de corrent lent; sol trobar-se entre la vegetació al voltant de l’aigua, sobretot en canyars, matolls i arrossars quan les plantes han arribat a certes dimensions, per la qual cosa és habitual al Delta de l’Ebre.

La polla d’aigua està inclosa a la Directiva Europea 2009/147/CE relativa a la conservació d’aus silvestres, tenint restringida la seva captura segons criteris de població suficient i necessitats per danys als cultius.

Per part de la Generalitat de Catalunya, es va autoritzar la captura d’estes aus de manera excepcional i amb criteris restrictius, només els titulars de les àrees privades de caça i alguns terrenys locals per evitar danys als cultius d’arròs. Les diligències es remeten al Jutjat d’Instrucció de funcions Guàrdia dels de Tortosa