La Taula de Consens del Delta de l’Ebre ha valorat de forma molt positiva l’inici de les obres de moviment de sorres per reforçar el litoral del delta de l’Ebre. Les obres del Ministeri per a la Transició Ecològica han de Moure fins a 317.000m3 d’arena a tot el Delta i s’han iniciat just esta setmana. A més dels treballs entre Serrallo i Buda, a Sant Jaume d’Enveja, també ha començat el moviment de sorres a la Punta de la Banya.

Des de la Taula de Consens del Delta es valora “molt positivament” l’inici dels treballs, ja que recorden que és la primera vegada que s’actua de manera proactiva al litoral del Delta i no com a resposta a l’emergència, com va passar després del temporal Glòria. Amb tot, des de la Taula recorden que el Delta es troba en una situació fràgil i que cal fer actuacions més decidides, amb volums de sorra molt superiors. Així ho ha explicat Rafa Sànchez, director tècnic de la Taula:

A més de l’inici d’estes obres de moviment de sorres, la setmana passada el Departament d’Acció Climàtica presentava els treballs de batimetria del fons marí deltaic. El director tècnic de la Taula de Consens celebra que les dos administracions, Generalitat i Estat, s’hagin posat a actuar al delta de l’Ebre. Els reclamen que vagin en la mateixa direcció i que treballin “de manera més coordinada, ràpida i eficaç”. De fet, es continua demanat la creació de la comissió mixta entre les dues institucions i la Taula, però Rafa Sànchez reconeix que l’objectiu era “activar les dues administracions” i que, de moment, això ho estan fent:

Segons ha explicat Sánchez, des de la Taula es segueix treballant en reunions bilaterals amb Estat i Generalitat i a més participen d’una comissió tècnica en la qual entre altres, s’han posat en marxa projectes com el camí de guarda dels Alfacs, una actuació molt reivindicada al territori.