La Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre celebrarà la seua quarta edició del 28 al 30 d’octubre a la Ràpita. Sota el lema ‘Salut i Ecoturisme’, enguany se centrarà l’atenció a explorar la relació entre estos dos camps a través d’un programa d’activitats ben diverses i amb la participació de professionals i ponents de primera, com ara Fernando Valladares, doctor en Biologia i investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), qui oferirà el discurs inaugural.

Àmplia varietat d’activitats gratuïtes 

Des d’una demostració de pole dance fins a taules rodones, passant per un repertori d’activitats  ecoturístiques com una sortida en barca per a l’observació d’aus marines, una sortida amb  bicicletes aquàtiques o una classe d’iniciació al ioga, la programació de la IV Festa de l’Ecoturisme  del Delta de l’Ebre no deixarà indiferent a ningú.

Un any més, els sabors locals tindran una presència significativa gràcies al tast gastronòmic i  maridatge de la inauguració i al Mercat de Sabors. I com a novetat, cal destacar que a banda de  poder menjar, beure i comprar productes agroecològics locals, també es podrà gaudir de música  en directe de la mà de dos grups del territori: Marc Filippi & Carles Reverté i Soul Kitchen.

Com a espais de debat, es podrà gaudir de dues taules rodones que giraran al voltant de la  gastronomia i de les experiències ecoturístiques per tal d’explorar com una societat afectada pel  “trastorn per dèficit de natura” pot millorar el seu benestar integral a través d’una alimentació  conscient i del contacte amb la natura.

Com ja és tradició, la cloenda de la festa es traslladarà a tot el Delta de l’Ebre amb la bicicletada  popular i simultània des de la Ràpita, Amposta, Camarles, Deltebre, Els Muntells, l’Aldea,  l’Ampolla i Sant Jaume d’Enveja. D’altra banda, durant dissabte i diumenge, es podrà visitar  gratuïtament diferents museus, equipaments i centres d’interpretació del Delta gràcies a les  jornades de portes obertes. A més, i com a novetat, MónNatura oferirà visites gratuïtes a partir  d’un codi promocional que es pot trobar al web deltadelebreecoturisme.com, espai on també es  pot consultar tota la programació de la festa.