L’Associació Sediments es presentarà com a acusació particular en la querella que van portar a la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona contra la companyia Endesa, per la falta de manteniment de la presa de l’embassament de Riba-roja d’Ebre, a la Ribera d’Ebre. Ho faran de la mà de Juristes per les Llibertats, amb l’objectiu de fer prosperar la denúncia. Per fer front a les despeses, l’entitat editarà un conte a través d’una campanya de mecenatge. 

L’entitat denuncia que els està sent molt difícil saber en quin punt es troba la denúncia que van presentar al Ministeri fiscal, des que el cas va es va traspassar de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona a la Fiscalia de Tortosa. Expliquen que han intentat reunir-se o contactar amb la fiscal sense èxit. Finalment, han decidit presentar-se com a acusació particular amb la intenció de tenir accés a la informació i que la querella “tiri endavant”.

Segarra ha recordat que les denúncies es basen en informes científics que, en el cas dels encarregats a la Universitat de Saragossa i d’Extremadura, han tingut un cost de 2.500 euros – un preu ajustat per parts dels autors perquè els ha encarregat una associació.