Formació i Treball ha recollit 3.680 quilos de roba usada a l’Ampolla durant el primer semestre del 2022 a través dels 2 contenidors que té instal·lats al municipi. Esta donació, no només és sostenible mediambientalment, ja que permet dona una segona vida al tèxtil, sinó que també és sostenible socialment ja que genera llocs de treball per a persones amb situació de vulnerabilitat.
A Catalunya, Formació i Treball ha gestionat 21.313.000 kg de roba i complements a les seves plantes durant el 2021; en concret la de Sant Esteve Sesrovires, la més avançada del sud d’Europa. De nou aquestes xifres en positiu indiquen que cada vegada en major mesura la ciutadania té com a referent els contenidors de la Fundació, vinculats als projectes Moda re- de Cáritas i Roba Amiga, per realitzar donacions de roba i complements en bon estat que ja no utilitzen.
A Catalunya, la donació es canalitza a través dels 1.203 contenidors ubicats a més de 235 municipis. I a grans trets, el 55% del tèxtil recollit es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; el 40% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 5% per a cogeneració elèctrica i calorífica.
Què hi ha darrera de cada bossa donada?
Darrera de cada bossa donada a la Fundació Formació i Treball es creen llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat. Les persones que instal·len i fan la recollida dels contenidors, les que fan la selecció d’aquest tèxtil per tipologia, les que la tornen a posar en el circuit comercial; totes elles compten, gràcies al projecte tèxtil, amb un contracte d’inserció. És a dir, un itinerari formatiu-laboral de durada mínima de 6 mesos a través del qual compten amb un contracte laboral i el suport de personal tècnic d’intermediació laboral i personal encarregat del servei productiu, que les prepara per a la seva posterior sortida al mercat laboral ordinari.
Més del 50% de les persones que finalitzen un contracte d’inserció a Formació i Treball aconsegueixen feina en menys d’un any.