Nou èxit internacional per al tècnic de Deltebre, Rafa Flores, en la seua quinta presència com a tècnic de la selecció espanyola de curses per muntanya. El tècnic deltebrenc ha format part de l’equip d’entrenadors responsables del combinat hispà, amb Francisco Caballero Merino i Juan Manuel Molina Morota, que va disputar el Mundial de Trail Running i Muntanya, a la ciutat tailandesa de Chiang Mai, al nord del país.

Flores anava com a responsable dels equips femenins amb presència de sis atletes de les quals és entrenador personal: Anna Comet I Núria Gil, en Trail Running; Azara Garcia de los Salmones, Marta Molist i Mònica Vives en l’Ultra trail Running; i Maria Ordónez en la Classic Trail Up & Down.

Campiones del món per equips en Trail Running

El quintet format per Núria Gil, Sheila Avilés, Júlia Font, Anna Comet i Virgínia Pérez, classificades per aquest ordre, van reeditar l’èxit aconseguit fa quatre anys a Penyagolosa, revlaidant el títol de campiones del món de Trail Running. Les atletes espanyoles van tenir una actuació memorable oja que Gil, Avilés i Font s’han col·locat en el top-10 de la classificació individual després dels 38km de recorregut i 2.425 metres de desnivell.

El desenvolupament de la cursa va ser molt positiu des de l’inici, amb Núria Gil, que es va procmalar l’estiu passat subcampiona d’Europa a El Paso, i Sheila Avilés a les primeres posicions i lluitant en tot moment per la medalla de bronze, i gairebé en tot moment juntes amb Júlia Font molt a prop de les seves dues companyes que intentava no despenjar-se en cap moment i que mantenien les aspiracions de l’equip espanyol a dalt de tpt del podi (puntuen les tres primeres per la suma de temps) i que finalment van aconseguir de forma brillant, arribant en quarta posició Núria (3:56:25), quinta Sheila, a 14 segons (3:56:39) i una mica més allunyada i novena Júlia (4:02.41) per rematar el títol mundial per equips, tancant la classificació Anna Comet, dissetena (4:12:38) i Virgínia Pérez , trentena (4:27:23).

El títol individual va correspondre a la romanesa Denisa Ionela Dragomir, per davant de la txeca Barbora Macurová i la sueca Emilia Brangefält i per equips, campiona Espanya, amb plata per a Gran Bretanya i bronze dels Estats Units.

Plata en l’Ultra Trail Running

A la prova d’Ultra Trail Running hi va haver una gran protagonista, la Gemma Arenas, que va assolir el màxim èxit de la seva carrera esportiva en l’àmbit individual amb una merescudíssima medalla de bronze lluitada i forjada des de l’inici de la prova. Va pujar al podi (8:46:27) després de la francesa Blandine Lhirondel, flamant campiona del món i la sueca Ida Nilsson.

Acompanyant Arenas, van anar arribant Maite Mayora en octava posició (8:56:40), Marta Molist, quinzena (9:10:13) i tancant equip Mónica Vives, vint-i-sisena (9:36:06), i l’abanderada a Chaing Mai i l’atleta més premiada de la història del trail running femení a Espanya Azara García de los Salmones, trenta-tresena (10:18:24).

Amb aquesta gran actuació, el podi per equips l’encapçalava França, que aconseguia l’or, i Espanya una merescudíssima medalla de plata, i Itàlia bronze.

En la prova Up&Down, trenta-tresena posició de Maria Ordóñez (55:01), amb sèptima plaça del combinat hispà

Font: Ebresports – Enric Algueró