Aquest 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Per a commemorar aquesta data, l’Ajuntament de Deltebre i l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja han preparat una programació conjunta amb diferents activitats. El mateix divendres, a partir de les 19 hores, es realitzarà una taula rodona sobre Violències, art i gènere, que comptarà amb la participació de Lluïsa Benito, alumna de l’escola d’Art de Móra la Nova, Cristina Jobs, escultora hiperrealista, Ester Besolí, pintora, i Pepa Plana, actriu i pallassa. La taula estarà moderada per Noemí Monsó, antropòloga, especialitzada en administració local, en igualtat entre dones i homes, i en responsabilitat social corporativa. Posteriorment, i al pont Lo Passador, es llegirà la Declaració institucional del 25 de novembre, a càrrec de les Reines 2022 de Deltebre i de Sant Jaume d’Enveja.

El dia abans, dijous 24 de novembre, a l’Auditori Municipal de Sant Jaume d’Enveja, es durà a terme la segona Trobada de Cinema a través de la pel·lícula ‘Durmiendo con su enemigo’, la qual clourà amb un debat entorn de la mateixa pel·lícula i amb una taula rodona sobre la violència masclista. En aquesta participarà Joana Tomàs, jurista del SIAD Montsià, Judit Sancho, psicòloga del SIAD Montsià, Tere Llambrich, advocada, tècnica de mediació i fomentadora a nivell local de l’empoderament de les dones, Rosa Queral, professora ad honorem de la URV, infermera i doctora en pedagogia, i dues agents del Grup d’Atenció a la Víctima de l’Àrea Bàsica Policial Montsià de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra. La taula estarà moderada per Ignacio Alejandro Etchichury.

Cal esmentar que, tant al Centre Cultural del Delta, com també a la Biblioteca Francesc Balagué, hi haurà una mostra amb diferents llibres sobre la violència de gènere i sobre el foment de la igualtat.