Catorze remers i remeres del Club de Rem Delta han participat aquest 19 i 20 de novembre al Campionat de rem d’Ergometre i Open d’Espanya a Castropol – Principiat d’Astúries.

Organitzat per la Federació Espanyola de Rem, la jornada ha comptat simultàniament amb dues modalitats federatives diferents: el Campionat de rem d’ergòmetre en les categories cadet, juvenil i Sub23 femení i l’Open d’Espanya en les categories aleví, infantil, cadet, juvenil, Sub23, veterà i absolut i paralímpic masculí.

Pel que fa a la participació i representació deltaica, a l’Open d’Espanya Indoor: Martina Llambrich i Noa Quinquilla, en categoria aleví femení (200m) i amb un temps de 41,1 s i 42,5 van obtenir la  i  posició de la classificació de les més de 50 participants. Amb una diferència de 3,2 segons, Paula Castelló es va posicionar 13ª .En categoria masculina, el remer Eduard Colomé en un temps de 44,9 s ha destacat amb una  posició respecte als 31 participants. Kyryl Koretes, en canvi, va obtenir la 14a posició amb un temps de 49,3 s.

Els 250 metres de l’infantil femení han estat liderats pel Club Remo Ribadeo, Club Sant Pataleon i Club de Remo Cadeira. La remera del Club de Rem Delta, Jana Mahauten ha assolit una 7a posició en un temps total de 52,8 s.

Tot seguit, en la categoria de cadet femení la Julia Albacar del Club de Rem Delta s’ha posicionat en una sèptima posició amb un temps total de 1,51 s. Amb tan sols un segon de diferència, la seva companya Nuria Oliv, ha aconseguit l’onzena.

Marcos Espiñera, se suma al podi amb una tercera posició i un temps de 1,27 segons, a tan sols de 2,3 segons de la segona posició liderada pel Nàutic Gandia i a 2,4 segons del campió de la modalitat Oscar Fernandez del Club de Remo Ares. A unes posicions més avall el remer del Club de Rem Delta, Danilo Marques es posiciona finalment amb una 5ª posició.

En categoria juvenil masculina, l’or s’ha atorgat al Club de Rem Delta que ha estat liderat, pel remer Sergi Olid en un temps molt destacable sobre la resta de 1,20 s.

En canvi, parlant del Campionat de Rem d’Ergòmetre, els resultats més destacables han estat per al remer Danilo Marques, en una  posició en categoria cadet masculí i un temps de 4,55.7 s
Seguit, de Sergi Olid, campió de la categoria juvenil masculí en 6.10 s, l’han seguit Lucas Català del Reial Club Nautico Gandia i Mauro Vizcaya del Club de Remo Cedeira.

Gairebé tots els remers del Club de Rem Delta han participat en ambdues dues categories federatives, sent l’única representació catalana en l’àmbit nacional.

Aquestes fites, remarquen l’esforç i la constància dels remers i remeres de l’equip esportiu de Sant Jaume d’Enveja. També destacar l’important paper que ha tingut l’entrenadora del club, Meri Alonso, actual entrenadora en diversos campionats de la Federació Espanyola de Rem.