El Col·legi de Consultors de la Diòcesi de Tor­tosa ha escollit aquest dilluns en primera votació com a Administrador Dio­cesà Mn. José Luis Arín Roig. El càrrec està destinat a gestionar temporalment la diòcesi vacant, un cop l’anterior bisbe de Tortosa, Mons. Enrique Benavent Vidal, va prendre possessió canònica de la Arxidiòcesi de València el passat dissabte, en un acte celebrat a la Catedral Metropolitana de la ciutat. Arín ja havia ocupat el mateix càrrec el 2013, durant el període de traspàs entre la marxa de Mons. Javier Salinas Viñals i el nomenament de Benavent.

Nascut a Tor­tosa el 1949 però amb fortes arrels a Benicarló i llicenciat en Sagrada Escriptura pel Pontifici Institut Bíblic, de Roma, Arín va ser orde­nat de pre­vere a la capital de la Diòcesi el 1973. Té un llarg currículum parroquial que va començar, ja de diaca i de jove prevere, a la parrò­quia Sant Miquel, d’Alcanar. Després dels anys de llicenciatura a la capital italiana, va exercir suc­cessivament els ministeris de Rector d’El Perelló i del Sagrat Cor, d’Amposta. Va passar des­prés a regir com a Rector la parròquia Sant Blai, de Tortosa, va ser el Moderador d’un Equip Sacerdotal al càrrec del qual estaven les parròquies Sant Blai i Mare de Déu dels Dolors i, darrerament, Rector de la parrò­quia Sant Crist de la Catedral, a Tortosa. A nivell arxiprestal, ha estat arxipreste de Deltebre i d’Amposta.

A nivell diocesà, ha destacat la seva feina docent a distints nivells (professor del Se­minari, director de l’Institut Diocesà de Teologia, professor de l’Institut Superior de Ciències Religioses a Distància ‘Sant Agustí’ i de l”Escola de Teologia per a religioses’, etc.) També ha estat membre del Consell Executiu del Sínode Diocesà de 1984-88, així com Coordinador Di­ocesà de l’àrea d’Educació de la fe i Delegat del Clergat.

Els últims anys ha tingut al seu càrrec l’impuls de la pastoral diocesana com a Vicari Epis­copal de Pastoral i és membre, entre altres, del Consell Episcopal i del Col·legi de Con­sultors. Des del dia 28 de març de 2004 en què en va prendre possessió, és Canonge Lectoral de la SECB de Tortosa. Va estar nomenat Vicari General del Bisbat el 28 de novembre de 2006, succeint a Mons. Josep Maria Tomás i Prats. En prengué possessió el 4 de de­sembre, i ha exercit aquest càrrec fins al cessament de Salinas el 12 de gener de 2013.

Un cop produït a la diòcesi el fet de ‘Seu vacant’ per la presa de possessió de Salinas com a bisbe de Mallorca, el Col·legi de Consultors del bisbat de Tortosa, reunit en ses­sió extraordinària, l’elegí Administrador Diocesà el 14 de gener de 2013, exercint aquest càrrec fins la presa de possessió de Benavent, el 13 de juliol del mateix any.

El 4 de setembre de 2012 va ser elegit pel Capítol Catedral per a l’ofici de Degà-Presi­dent, i el 18 de gener de 2018 en va ser reelegit en el càrrec. El 15 de juliol de 2013, Benavent el ratificà en el càrrec de Vicari General del bisbat de Tortosa i Moderador de la Cúria, exercint aquests càrrecs fins al seu cessament com a bisbe de Tortosa.

Font: Ebredigital.cat