El fabricant de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV) Amiblu ha obtingut el triple segell energètic ‘Calculo, Reduzco, Compenso’, que atorga el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. L’obtenció d’aquesta certificació energètica forma part del pla estratègic de transició ecològica de la companyia “Amiblu Green 2022-2024”, que en els darrers tres anys ha realitzat grans inversions per a reduir les emissions gairebé a la meitat. A més, Amiblu té previst convertir la seva planta de producció de Camarles en la primera fàbrica europea de canonades de PRFV zero emissions netes a començament de l’any que ve.

Amiblu, una empresa compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) encomanats pel Pacte Mundial de les Nacions Unides, ha realitzat en els darrers anys grans inversions en la seva planta de Camarles per a reduir les emissions de CO2 un 45%, en passar de les 1.700 tones de CO2 l’any 2020, a les 900, el 2022 (xifra provisional, pendent de calcular a la finalització de l’any). Aquesta reducció significativa de l’impacte mediambiental ha estat possible gràcies a la implementació de diverses mesures, que formen part del pla estratègic “Amiblu Green 2022-2024”.

D’una banda, ha obtingut la màxima certificació d’energia verda procedent de fonts netes, ‘Energia sostenible 100%’, que atorga la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC). Aquest segell acredita que el 100% de l’energia elèctrica consumida per Amiblu a la planta de Camarles prové de fonts d’energia 100% renovables i és vàlid per un any. De l’altra, ha invertit 350.000 euros en la instal·lació de més d’un miler de plaques fotovoltaiques a la planta, a través d’una empresa energètica de la zona, per a generar el 27% de l’energia de la planta (665.000 quilowatts hora d’energia elèctrica a l’any).

En tercer lloc, Amiblu ha implementat la circularitat en el sistema de producció, en realitzar canvis per a poder utilitzar resines reciclades –procedents de proveïdors europeus– en el seu procés de fabricació. Alhora, ha tancat un acord amb una companyia cimentera local per poder reutilitzar els residus excedents del procés productiu d’Amiblu en la construcció de carreteres.

Xavier Arasanz, director general d’Amiblu a Espanya, explica: “A Amiblu estem fent un gran esforç per a reduir les emissions de CO2, adoptant mesures concretes que ajudin a frenar la crisi climàtica i a minimitzar l’impacte mediambiental. Necessitem que les administracions valorin aquest esforç i donin suport a la nostra producció en les obres públiques”.

A més de les mesures esmentades, la companyia també disposa d’EPDs (Declaració Ambiental del Producte) per a tots els productes que fabrica, d’acord amb els estàndards europeus de certificació ambiental, i, recentment, ha incorporat una ECOTaxa en la seva oferta comercial que, al final de l’any, li permetrà realitzar una important plantació d’arbres –en boscos homologats pel Ministeri de Transició Ecològica–, convertint-se en la primera fàbrica europea de canonades de PRFV amb 0 emissions de CO2.

Sobre Amiblu

Amiblu és una empresa conjunta d’Amiantit i Hobas Europe amb seu a Àustria (Klagenfurt), dedicada al disseny i subministrament de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV).

Amiblu transporta aigua per al consum domèstic, industrial, abocament d’aigües residuals i regadius. Amb una vida útil superior als 150 anys, les canonades PRFV de Amiblu ofereixen un gran avantatge competitiu respecte a les canonades d’altres materials, com el formigó o l’acer, perquè són més respectuoses amb el medi ambient (tenen un impacte en CO2 tres vegades inferior), més lleugeres i fàcils de transportar i manipular i més eficients energèticament.

Amiblu aposta per solucions d’aigua intel·ligents i innovadores, i l’energia renovable, per a cuidar aquest recurs tan preuat i perquè tots els habitants del planeta puguin accedir-hi.

A nivell global, Amiblu és present en 22 països i té 6 fàbriques repartides entre Espanya, Alemanya, Romania i Polònia, amb més de 1.500 treballadors. A Espanya, Amiblu compta amb una planta de producció a Camarles (Tarragona), de 35.000 metres quadrats de superfície, en la qual treballen 185 empleats. Anualment, la planta produeix més de 300 km de canonades a l’any per a proveir projectes al Canadà, Sud-amèrica, Àfrica i Europa.