La XIV Premi Arròs en Lletres ha estat l’edició amb més participants comptant amb 53 textos presentats, arribats de diferents llocs de la geografia, com: Amposta, Tortosa, la Ràpita, Tarragona, Barcelona, Lleida, Alacant, Girona o, fins i tot, d’Albacete que han estat objecte de la  valoració del jurat.

Pel que fa  ales narracions, el jurat ha coincidit a explicar que es tracta “d’històries ben curioses i diverses, amb diferents estils, ambientades en el present, en el passat, a l’oest, al Delta, a Itàlia, a París”.

El jurat, després de debatre i de valorar tots els treballs, va decidir atorgar el XIV Premi Arròs en Lletres al recull “ Fades i Mosquits i un munt de contes”, signat amb el pseudònim Dolors de Panxa, de l’autor Marc Bolet Benito. En l’edició anterior, Bolet va participar en el certamen i el jurat li va atorgar una menció especial.

Enguany Marc Bolet ha superat els cinc textos seleccionat amb els seus contes. Unes històries que tenen com a  fil conductor la maldat, la crueltat observada des de diferents situacions. Cal destacar del recull les contínues connexions amb el territori, el Delta. “Fades i mosquits” no només és una ficció sinó que també recull el folklore i les tradicions, des de molts punts de vista, fins i tot inserint en el text la lletra del Carrilet de la Cava. A més són contes que traspuen una sèrie de valors amb la intensitat expressiva que caracteritza els textos de Marc. L’obra recull influències d’altres escriptors com ara Víctor Català o Irene Solà.

Marc Bolet Benito va néixer a Els Muntells i actualment viu a Tortosa. Al ser guanyador un autor del municipi, el Premi a l’Autor Local ha quedat desert.