Aquest divendres 20 de gener es compleixen tres anys del pas del temporal Glòria, que  va causar grans estralls a tota la costa de l’Ebre i que va posar en evidència la fragilitat del delta de l’Ebre. A dia d’avui el territori segueix encara  pendent de l’aprovació definitiva d’un pla de protecció, malgrat això, tots els agents celebren les accions que s’han començat a fer per part de l’Estat i de la Generalitat.

Des de la Taula de Consens valoren positivament que el Delta hagi entrat de ple en l’agenda política i que hi hagi un major consens i unitat d’acció entre l’Estat, la Generalitat i el territori. Des de la Taula esperen que aquest 2023 es pugui aprovar definitivament el Pla de Protecció del Delta i, mentre s’espera les actuacions d’aquest pla valoren positivament les obres d’aportació de sorres que Costes de l’Estat està fent al front litoral del delta aquesta tardor hivern. Això sí demanen accions més decidides. Xavier Curto, és portaveu de la Taula de Consens:

En motiu d’aquest tercer aniversari del pas del temporal Glòria, la Plataforma en Defensa de l’Ebre farà este pròxim diumenge una concentració al Trabucador. La plataforma vol denunciar que tres anys després del Gloria  el delta de l’Ebre segueix sense tenir un pla d’actuacions que abordi totes les problemàtiques del Delta i defensen la necessitat d’un pla de protecció clar i concret, amb calendari i pressupost. La  portavei  de la Plataforma, Matilde Font, insisteix que si bé cal fer actuacions al litoral, cal treballar per a solucionar els problemes de la conca i aconseguir que baixin pel riu més aigua i sediments. 

Més crítica ha estat, Marcela Otamendi, propietària afectada directament per la regressió del Delta i per les afectacions del temporal Glòria, lamenta que no s’estan fent accions prou decidides i acusa el Ministeri de donar-los-hi  “falses promeses”