L’actriu Vicky Luengo, molt vinculada al municipi de l’Ampolla per motius familiars,  ha rebut aquest diumenge vespre el Premi Gaudí a ‘Millor protagonista femenina’ pel seu paper a ‘Suro’, l’òpera prima del director d’origen basc i format a Catalunya, Mikel Gurrea. El coprotagonista, Pol López, ha rebut el mateix reconeixement en categoria masculina. Luengo i López donen vida a una parella d’urbanites que prova sort en l’entorn rural.

“El rodatge va ser molt dur i molt maco, perquè vaig rodar la pel·lícula en un moment personal molt difícil… Però vull agrair als companys haver-me cuidat tant”, ha dit l’actriu en el seu discurs després de recollir el guardó.

‘Alcarràs’, de Carla Simón, ha estat la gran protagonista de la gala, amb el reconeixement a la millor pel·lícula, juntament amb el record a Agustí Villaronga, que ha estat molt present durant tota la nit. En el seu discurs, la presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català, Judith Colell, va dedicar unes paraules al director mallorquí: “Era un gran del cinema europeu, de cinema en majúscules”.