L’artista de Deltebre Cristina Jobs ha creat un nadó gegant per a la campanya de defensa de la lactància en públic, ‘Qui no plora no mama’ promogut per l’organització Teta&Teta. Aquest nadó es troba des de dimarts ubicat a la plaça del Museu Reina Sofia a Madrid per demanar al govern espanyol que protegeixi el dret de les mares a alletar en espais públics.

L’escultura del Jobs, no només impacta per la seva mida, ja uqe es tracta d’un bebé enorme sinó que també ho fa perque emet so, demanant a plors una llei específica que protegeixi la lactància en públic. L’objectiu és denunciar que el 85% de dones creuen necessari veure protegit el seu dret a alletar en públic. Així ens ho ha explicat Cristina Jobs, creadora plàstica del projecte.

La campanya, ‘Qui no plora no mama’,  vol despertar consciències davant les estadístiques: fins a un 85% de dones creuen necessari veure protegit el seu dret a alletar en públic, un 65% s’han sentit jutjades per donar el pit i un 15% afirma que se’ls ha arribat a cridar l’atenció per això. Des de Teta&Teta demanen una nova llei estatal i han posat en marxa una campanya de recollida de peticions a través de la web quinolloranomama.org.