Sant Jaume d’Enveja ha estat avui l’escenari de la Primera Trobada bilateral Estat-Generalitat sobre el delta de l’Ebre. Ha sigut una trobada d’alt nivell entre la Ministra  per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, i la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà. La trobada ha servit per escenificar l’entesa entre Estat i Generalitat per consensuar actuacions al delta de l’Ebre entre les dues administracions. Ribera i Jordà s’han reunit també amb la Taula de Consens del Delta  i han anunciat que activen la reclamada comissió mixta per avançar i executar accions, unes reunions de treball que inclouran la Taula.

Ribera ha assegurat que l’avaluació ambiental estratègica del Pla de Protecció del Delta estarà acabada aviat i que es preveu una inversió de 30 MEUR “en els pròxims anys”. Per la seva banda la consellera Jordà ha valorat també positivament la trobada. Ha insistit que el Delta està a l’agenda dels dos governs i que ja s’hi han posat a treballar . “No és un problema de recursos”, ha dit.

La Taula de Consens, que feia temps que venia reclamant este treball conjunt de Ministeri i Generalitat, ha celebrat la trobada d’avui i que s’hage reactivat la reclamada Comissió Mixta. Xavier Curto, és portaveu de la Taula: