L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre (APCTTE) ha celebrat este dissabte 11 de febrer la IX Gala Taurina a Deltebre.  Com explica Santi Albiol, president de l’APCTTE, es tracta de la primera gala després de la pandèmia, “l’havíem consolidat els anys passats, però no l’havien pogut fer el 2021 i 2022 i la recuperem ara tornant als índexs de normalitat absoluta, i havent superat a la temporada anterior les xifres de nombre d’espectacles organitzats respecte al 2019 abans de la pandèmia”.

La gala servix per a reunir els amants de la festa dels bous i premiar els millors. Com diu Albiol, “intentem englobar tot allò que passa a la festa dels bous a les Terres de l’Ebre, tant pel que fa a l’exhibició de bous serrils com els bous de les ramaderies, així com el treball d’aquells que organitzen els actes”.

D’esta manera, dissabte a la nit es desvelaran els guanyadors de tretze premis específics. Per exemple, amb relació a l’apartat reservat exclusivament al bou serril, s’escollirà el millor bou de la temporada, el millor embolat, el millor cartell de penyes, la millor presentació del bou, i el millor bou serril de la temporada.

Referent al capítol de bous de ramaderia o de corro, rebrà premis el millor bou capllaçat, el millor embolat de corro, el millor desafiament entre ramaderies de les Terres de l’Ebre, la millor prova o encierro al carrer, el millor conjunt de tarda de vaques, el millor treball de vaca i bou de corro, i la millor tarda de vaques. També està previst lliurar el Premi Rogelio Martí a la ramaderia més regular de la temporada.

La gala també servirà per a fer reconeixements a les penyes que celebren aniversari de 10 i 20 anys, i que són molt més de les habituals per la no celebració de la festa els dos anteriors. i donar els premis de fotografia tant en l’apartat de plaça com de camp. Entre les novetats d’enguany hi ha la instauració d’un guardó d’àmbit estatal, el I Premi Terres de l’Ebre 2022 al Projecte de Major Difusió, i que ja se sap que rebrà la Plataforma per la Defensa de la Tauromaquia Tradicional.

Font: Setmanari l’Ebre