Laia Sedó es troba ja entrenant amb el ZNK Split, club amb el qual ha arribat a un acord per disputar la pròxima temporada de la lliga femenina croata i la fase prèvia de la Lliga de Campions UEFA femenina.

La migcampista de l’Ampolla de 24 anys, ha deixat els Estats Units per iniciar aquesta nova aventura futbolística a Croàcia, per jugar amb l’equip de la seua màxima categoria, “ja havia acabat els estudis d’Educació i em trobava efectuant les pràctiques, que puc reprendre més endavant“.

La passada temporada el ZNK Split, que disputa els seus partits al Stadium Park Mladezi amb capacitat per a 4.075 espectadors, va ocupar la segona posició de la lliga només superat per l’Osijek, i en la prèvia de la Lliga de Campions UEFA, va superar en la primera ronda al Lanchkhuti de Geòrgia, caent eliminat en la segona amb el Biik Kazygurt de Kazakhstan. Per a Laia és una bona oportunitat de disputar una competició internacional i una nova experiència futbolística “pel que he pogut comprovar, el futbol femení croat, no està encara al nivell de l’espanyol, ara he d’intentar adaptar-me bé i ajudar a l’equip“.

La màxima competició croata consta de vuit equips, i començarà a disputar-se el 12 de març, o el ZNK Split jugarà al camp del seu principal rival l’Osijek, encara que el primer partit oficial serà de Copa el 5 de març.

Abans disputaran dos partits amistosos a finals de febrer a Turquia en la zona d’Antaliya davant dos equips professionals.

Laia Sedó va arribar el 2019 als Estats Units, per compaginar els seus estudis amb la pràctica del futbol, a la William Carey University a l’estat de Mississippi, situada a la ciutat d’Hattiesburg, a menys de 160 quilòmetres de Jackson, amb un campus de 1.700 estudiants matriculats. Abans havia format part del Riudoms de Primera Divisió Catalana, Cambrils, Tortosa-Ebre, Camarles, i l’Ampolla.

Font: Enric Algueró. Ebre Sports