El Consell del Baix Ebre crearà el primer obrador alimentari públic compartit de les Terres de l’Ebre. El servei s’instal·larà a l’espai cuina d’EbreTerra, a Deltebre. L’actuació suposarà una inversió de 112.064 euros, que inclouen la dedicació de personal, les obres d’adaptació, la compra i instal·lació de maquinària. També s’incrementarà la potència elèctrica de la cuina i es tramitarà l’expedient de registre sanitari de les instal·lacions. El Consell ha sol·licitat a la Generalitat un ajut de la línia de creació i millora dels obradors agroalimentaris compartits, dins del paquet d’ajuts per al foment de la transformació del sistema agroalimentari, que podria cobrir el 60% de la inversió. La previsió és que entri en marxa al setembre.
L’espai EbreTerra acull actualment cursos i jornades. Amb aquest projecte s’ampliaran els usos de les instal·lacions i es vol aportar valor afegit a la producció agroalimentària ebrenca. “És l’espai idoni per ser utilitzat per part d’empreses agroalimentàries, aquí disposaran d’un espai equipat per començar l’activitat i evitar una inversió inicial potent en maquinària, podran testar el seu producte”, ha explicat Faura.
L’àrea d’Activació Econòmica del Consell ha efectuat una tasca de prospecció i amb la participació de 37 projectes empresarials que han manifestat el seu interès en l’obrador per realitzar diferents transformacions i elaboracions. Des de la farina d’arròs, de garrofa, de la pell dels cítrics, vinagres a productes semielaborat o conserves, entre d’altres.
A més, les empreses de l’obrador rebran l’acompanyament i suport empresarial de Baix Ebre Innova, amb l’objectiu d’impulsar l’economia i crear llocs de treball. També s’impulsarà la innovació a través de la col·laboració amb els centres de formació del territori: l’Escola Agrària d’Amposta i l’institut Montsià. En aquest sentit, la plantilla docent de l’institut Montsià ha participat activament en el procés de configuració de l’obrador i es signarà un conveni de col·laboració perquè l’alumnat del centre faci l’assessorament dels processos tecnoalimentaris.