Aquest dimecres 12 d’abril, a les 11 del matí, protecció Civil farà  el simulacre d’alerta per mòbil a la ciutadania de les Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès que es durà terme des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

La prova tindrà una durada de 30 minuts. Durant l’assaig, tots els telèfons mòbils que puguin rebre l’alerta de Protecció Civil sonaran i es visualitzarà a la pantalla un missatge indicant que es tracta d’un test (tot i que el mòbil es trobi en silenci, l’alerta serà sonora.) Per rebre-ho, el terminal haurà d’estar encès i tenir cobertura del seu proveïdor de telefonia.

El missatge s’enviarà indiscriminadament a tots els mòbils que es troben a la zona de cobertura de les antenes activades. L’objectiu d’aquest assaig és la millora dels protocols de seguretat cap a la ciutadania, per tal de poder transmetre instruccions en cas d’emergència imminent. Aquest test s’emmarca en el compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l’obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta per situacions d’emergència greus basats en l’enviament d’alertes als telèfons mòbils de la població afectada.