La deltebrenca Rosa Queral Casanova ha estat guardonada amb la medalla Francesc Macià de la Generalitat de Catalunya 2023, així com també l’ha rebuda la santjaumera Beatriu Masià Masià. La Medalla al treball President Macià és una distinció que atorga el Govern de la Generalitat de Catalunya com a reconeixement a aquelles persones que hagin destacat per les seves qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals, dins del món del treball.

De Rosa Queral Casanova, la Generalitat ha destacat la seva trajectòria en el món de la docència universitària combinant el seu coneixement científic i professional amb l’acció social en benefici de les dones. A més de ser un referent en l’activitat sindical del món universitari treballant en benefici de tot el personal. Més enllà del seu extens currículum acadèmic en Pedagogia, Infermeria, Antropologia de la Medicina, Salut Pública i Pediatria, a Deltebre, Queral Casanova va ser impulsora del Curs Dones Salut i Educació i fundadora d’associació Adas, Dones Agents de Salut.

L’acte de lliurament de la placa President Macià es va fer la setmana passada i Queral va rebre la distinció de la mà del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i acompanyada per l’alcalde de Tarragona, on va viure molts anys, i també de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler  i de la regidora d’Igualtat,  Anna Giménez. 

Beatriu Masià Masià

En l’acte també va rebre el premi la santjaumera Beatriu Masià Masià. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació i màster en Estudis sobre les Dones a la UB. Ha treballat com a educadora social en un centre d’acollida per a dones maltractades; terapeuta especialitzada en l’atenció a dones en situació de violència masclista; assessora en l’abordatge de la violència masclista a entitats i institucions, i supervisora d’equips d’intervenció en violència masclista. És cofundadora i presidenta de l’entitat ‘Tamaia, viure sense violència’ i assessora del Govern a través de l’Institut Català de les Dones (ICD).