La Bandera Blava, el distintiu de qualitat que atorga la FEE (Foundation for Environmental Education), tornarà a onejar este estiu en un total de 9 platges de les Terres de l’Ebre. En el cas de l’Ampolla han revalidat el distintiu les platges de les Avellanes i de Cap Roig, i en el cas de Deltebre ha revalidat també el distintiu la platja de Riumar. Pel que fa a la resta de municipis costaners, l’Ametlla de Mar ha aconseguit quatre banderes blaves per a les platges de Calafató, Sant Jordi d’Alfama, Cala Forn i l’Alguer; la Ràpita n’ha obtingut  per a les Delícies i ha perdut la del Parc del Garbí i, finalment, també ha obtingut la bandera blava la platja de les Cases d’Alcanar-el Marjal.

La Bandera Blava és un guardó, reconegut a escala internacional, i que s’atorga en 47 països. El distintiu valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE, que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

Pel que fa als ports amb Bandera Blava, també ha obtingut la certificació el Club Nàutic de l’Ampolla, juntament amb els clubs nàutics de l’Ametlla de Mar i la Ràpita.