El municipi de Deltebre celebra, aquest cap de setmana, una nova edició de Mescla, la mostra de Turisme, Paisatge i Gastronomia de les Terres de l’Ebre. Una edició que “consolida la seva ubicació vora al riu Ebre, més concretament al Parc Fluvial del Delta, amb l’objectiu de fusionar, en un mateix espai, la millor cuina i el millor paisatge natural del Delta de l’Ebre”, tal com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler.
Enguany, i a causa de l’èxit de l’any anterior, s’ampliarà el nombre d’estands disponibles per així ampliar els tastos i les degustacions de vins. D’aquesta manera, hi haurà 28 estands on es podran degustar els productes i les DO de proximitat del territori: arròs, anguila, ànec, ostra, musclo, etc. A més, com a novetat, s’incorpora l’espai Estones de Mescla, un estand on els restauradors del municipi, i en horaris concrets, podran exposar les seves tapes.
Més enllà dels estands, un dels grans atractius de Mescla són els tastos pel riu Ebre. Mescla a Bord oferirà fins a 9 embarcacions temàtiques que, durant el cap de setmana, navegaran oferint degustacions variades de vins, gintònics, tapes, etc. Una experiència única, al bell mig del Delta, i que forma part de l’essència i de l’esperit de Mescla.
Soler ha explicat que “durant tots aquests anys que hem estat al servei de la ciutadania al Govern municipal, hem apostat per crear aquesta fira, però també per impulsar-la amb més serveis i més actius per despertar l’orgull de poble i atraure, cada vegada, a més visitants”. Segons l’alcalde, aquesta aposta ha permès “projectar la marca Deltebre i esdevenir una de les fires de referència del territori i de país”.
Aquesta edició, com a novetat, les activitats de navegabilitat pel riu Ebre es complementaran amb la possibilitat de llogar un caiac o realitzar Paddle Surf. A més, aprofitant la seva ubicació, al Passeig del Riu, també hi haurà un servei de lloguer de bicicletes.
L’escenari de Mescla, antiga barcassa, serà la seu de l’ampli ventall de Showcookings que es durant a terme durant els dies de la mostra. Participaran cuiners locals i de projecció, però també cuiners que disposen d’Estrella Michelin com són el cas dels germans Torres, Fran López (Villa Retiro), Carles Gaig (Gaig Barcelona), Pep Moreno (Deliranto), i Rafel Muria (Quatre Molins).
Més enllà de cuina, paisatge i turisme, Mescla també és música. El cantautor Joan Rovira, el diumenge a la nit, l’orquestra Metropol, el dissabte a la nit, o el grup Soul Kitchen, divendres a la nit, permetran dinamitzar les nits de Mescla amb tapes i música a l’aire lliure.
Finalment, en relació a Mescla, i per tal que els adults puguin gaudir de les diferents activitats programades durant el cap de setmana, Mescla oferirà un servei de guarderia gratuït i que estarà ubicat a Centre Fluvial del Delta, just al costat de la carpa principal de Mescla.