La Liga Nacional de Fuerza, ha confirmat l’inici de la catorzena edició, el pròxim 10 de juny, a la localitat d’Utrillas de Terol. Joan Ferrer prepara aquesta nova edició, en la que defensa el títol conquerit en l’anterior, certificada en la prova disputada a Deltebre, i començarà amb un repte prop de casa.

La competició començarà a les 12 hores, i els atletes participants hauran de superar cinc proves:

  1. Arrossegament de camió de 8 tones asseguts tirant amb els braços de corda al llarg de 20 metres, en un temps inferior a 90 segons.
  2. Aixecament de Jug de 110 kg per sobre del cap amb màximes repeticions en un temps màxim de 90 segons. Guanya el que més repeticions efectuï des de les espatlles, començant amb l’elevació des del terra. Després, des de les espatlles o des del terra, s’efectuaran les repeticions amb ple estirament de braços i temps necessari per mostrar l’aixecament correcte als jutges.
  3. Columnes d’Hèrcules. Caldrà mantenir el màxim de temps possible dues columnes, una amb cada mà agafada a una cadena que les subjecta per mantenir-les dretes. Cada columna manté un pes a l’altra banda de 150 kg.
  4. Transport de Barrils. Els atletes han de portar quatre barrils de cervesa d’un en un al llarg de 10 m sobre una plataforma en un temps inferior a 90 segons. Els barrils s’han de portar per ordre de menor a major, 95, 105, 115 i 125 kg.
  5. Combinada de Passeig de l’Ànec i Transport de Carry. Caldrà portar a Passeig de l’Ànec un artefacte de 180 kg al llarg de 15 m, per tornar-hi 15 m més amb un Carry sense corretges de 290 kg, en un temps màxim de 90 segons.

Els vuit atletes que prendran part són Joan Ferrer (Deltebre), Mattew Riddall (Santa Cruz de Tenerife), Abrian Vela (Saragossa), Víctor Casado (El Prat de Llobregat),  Miguel Ángel Caldentey (Manacor), Gianluca Ardenghi (l’Hospitalet de l’Infant), el sevillà Daniel Aroca i Alberto García Arteche de Ciutat Reial.

Els reserves són: Alexander Suárez (Santurce), José Vicente Barcelona (Picasent), Mohamed Jelassi (Figueres), Mikel Prieto (Bilbao), Roberto Perello (Burriana), Gerard Solsona (Barcelona), Miguel Angel Garnés (Murcia), José Manuel Nieto (Monachil- Granada), Gariel Hernández (Velilla de San Antonio-Madrid).

Font: Enric Algueró (ebresports.cat)