El Festival Deltebre Dansa compleix 18 anys com a epicentre internacional de la dansa i el circ més contemporanis al cor del Delta de l’Ebre, amb Akram Khan, Wim Vandekeybus, Jasmin Vardimon i Lali Ayguadé com a convidats destacats 

Del 3 al 16 de juliol se celebra la divuitena edició del Festival Deltebre Dansa, que en la seva majoria d’edat pretén fer una crida a la responsabilitat individual i convidar a prendre acció davant les desigualtats socials i els problemes medi ambientals.
Sota el lema ‘Movement matters’ posa de relleu la importància dels petits gestos i apel·la a la funció reivindicativa de la creació artística. En paraules de Roberto Olivan, fundador i director artístic del Festival, “qui sap si tal vegada Deltebre Dansa pugui ser la llavor que germini un nou petit-gran canvi”.
A més de la programació d’espectacles, un dels pilars fonamentals del festival és la formació de professionals. Més de 150 ballarins de més d’una cinquantena de nacionalitats es desplacen anualment fins a Deltebre per rebre formació de la mà de diferents referents de la dansa i el circ contemporanis.
Els professors convidats destacats per aquesta edició són grans noms de la dansa com Akram Khan (Regne Unit), Wim Wandekeybus (Bèlgica), Jasmin Vardimon (Regne Unit) i Lali Aygudé (Catalunya), entre d’altres.
Deltebre Dansa és un projecte fundat i organitzat per la companyia ROPA / Roberto Olivan Performing Arts i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ministerio de Cultura y Deporte, Ajuntament de Deltebre, Diputació de Tarragona i Crea SGR.