Les proves de la selectivitat han arrencat sense incidències arreu de les comarques tarragonines i ebrenques, segons ha explicat el coordinador de les PAU a la demarcació i professor de la URV, Antoni García. El responsable ha destacat que es compleix la previsió d’uns 200 alumnes més matriculats cada any. “Aquest any entren els nens nascuts el 2005, en ple creixement de natalitat, i el càlcul no està fallant, cada any a Catalunya tenim 2.000 alumnes més, enguany en són 42.000”, ha indicat. L’any passat, van fer les PAU uns 3.700 estudiants a la demarcació tarragonina.

Un total de 704 estudiants de les Terres de l’Ebre han començat puntualment este dimecres a les nou del matí les proves d’accés a la universitat (PAU).

Els estudiants prenen part en estes proves de selectivitat que marcaran el seu camí cap als estudis superiors. El Departament d’Universitats ha habilitat com els anys anteriors cinc tribunals al territori: tres a Tortosa, un a Amposta i un a Móra d’Ebre.

En concret, 669 són de batxillerat i 35 provenen de cicles formatius. Es tracta d’una xifra rècord, ja que s’han matriculat un centenar d’alumnes més respecte a l’any passat.

El primer dia els alumnes s’examinaran de llengua castella i estrangera, el segon dia serà el torn d’història i el tercer de llengua catalana. A banda, també s’avaluaran altres matèries específiques segons la modalitat de batxillerat que han cursat. Després d’aquestes proves, els alumnes hauran d’esperar fins al 22 de juny per conèixer els resultat, que podran consultar al Portal d’Accés a la Universitat.