El tècnic de Deltebre, Rafa Flores, afronta un altre repte amb la la selecció espanyola de Trail Runninque es troba a punt per debutar en el Campionat Mundial, que es disputa del 6 al 10 de juny a Insbruck i la val d’Stubai, a Àustria, i en el que competiran 1.600 atletes de 70 diferents països.

Es tracta de la segona edició d’aquests campionats mundials unificats, organitzats conjuntament per IAU, ITRA i WMRA en col·laboració amb World Athletics. Els equips competeixen a 4 proves diferents. Dimecres dia 7, té lloc la cursa Vertical, amb un desafiant recorregut de 7 km i 1.020 m d’elevació que porta als atletes des del poble de Neustift fins al refugi d’Elferhütte, ubicat a 2.040 m d’altitud.

L’endemà es disputa la Short Trail, una prova amb un recorregut molt tècnic de 45 km que comença al centre històric d’Innsbruck per després endinsar-se als boscos i terrenys alpins. Divendres serà el torn de la Long Trail, la prova més extensa amb 85 quilòmetres de senders muntanyosos que connecten Neustift amb Innsbruck. El 50% del circuit està per sobre dels 1.500 m, i el 31% del per sobre dels 1.900 metres.

Finalment, el dissabte està prevista la Mountain Classic, una prova que consisteix en 2 voltes de 7,5 km a un circuit urbà que recorre els voltants de la ciutat d’Innsbruck. Per aquesta ocasió, el nucli antic es converteix en un circuit de senders artificials fets de materials naturals.

Per al tècnic de Deltebre, serà la sexta internacionalitat amb el combinat estatal espanyol, després de Portugal, Argentina, Itàlia, Espanya i Tailàndia. Després de guanyar set medalles a l’edició inaugural de Chiang Mai 2022, a Tailàndia, el combinat estatal ha viatjat al Tirol austríac amb un autèntic equip de luxe format per 40 atletes, 19 dones i 21 homes, que van estar seleccionats després de complir els criteris establerts pel seleccionador José Peiró i la Direcció Esportiva de la RFEA.

Font: Ebresports