Endavant Sant Jaume, ERC i Ara Poble han arribat a un acord per governar Sant Jaume d’Enveja i posar punt i final a l’etapa socialista encapçalada per l’històric Joan Castor Gonell, que si bé va guanyar les eleccions el passat 28 de maig va perdre la majoria absoluta quedant-se amb cinc regidors. Endavant Sant Jaume (vinculat a Junts a través de la marca Compromís Municipal), amb 4 regidors ERC, amb un, i Ara Poble-Ara Pacte Local, amb un, sumen la majoria absoluta que ha de conferir estabilitat al nou govern durant el mandat que s’encetarà el 17 de juny vinent. .

Segons l’acord, la candidata de Junts, Maria Teresa Solsona, serà l’alcaldessa amb el seu segon Axel Tomàs, com a primer tinent d’alcalde. Per la seva banda els republicans encapçalats per Joan Bertomeu es quedaran les responsabilitats en matèria d’indústria i esports, ocupant la segona tinença d’alcaldia. I finalment Jonatan Subirats, que va prendre fa una setmana el relleu de la cap de llista Romina Miret per la renúncia d’aquesta, tindrà a càrrec seu Hisenda i Serveis Socials, així com la tercera tinença d’alcaldia. Aquest darrer partit té doble valor perquè es tracta d’una iniciativa de caràcter municipalista nascuda a l’EMD dels Muntells que ha acabat accedint el govern del municipi.

De fet, la petició de comptar amb la cartera d’Hisenda ha estat, conjuntament amb la voluntat de canvi expressada a les urnes, una de les claus perquè Ara Poble es decantés finalment per formar part de la nova majoria amb Junts i ERC. Les negociacions iniciades amb Castor es van trencar davant la seva negativa per cedir l’àrea d’Hisenda, desitjada des del partit municipalista per poder comprovar i fiscalitzar quin és el retorn dels diners públics municipals cap a l’EMD, segons expliquen fonts de la formació vinculada a Ara Pacte Local.

El Ple de constitució de la nova corporació municipal serà este dissabte 17 de juny.