El Consorci de  Polítiques ambientals de les Terres de l’Ebre, el Copate, intensificarà enguany la lluita contra el mosquit al delta de l’Ebre i ha incrementat fins a quatre els tractaments als arrossars de les zones perimetrals als nuclis urbans. Fins ara se’n feien només tres en tot l’estiu. A més, enguany, la campanya de lluita contra el mosquit vindrà marcada per la sequera i les restriccions d’aigua al cultiu de l’arròs.

Esta setmana el COPATE, ha iniciat ja el primer tractament aeri contra les larves de mosquit als arrossars del delta de l’Ebre. Ho ha fet abans de l’habitual, ja que enguany el Copate  ha incrementat fins a quatre els tractaments que es realitzaran als arrossars de les zones perimetrals dels nuclis habitats del delta de l’Ebre. Històricament es venien realitzant tres tractaments en arrossars, però des del Copate es creu que este quart tractament pot reduir sensiblement la presència de mosquits a les poblacions en les zones urbanes. A més, enguany s’augmentarà també la superfície tractada, ja que l’ús del producte biològic BTI permetrà els tractaments als arrossars ecològics, que fins ara havien quedat exclosos. Xavier Faura és el president del Copate:

La campanya de lluita contra el mosquit vindrà marcada enguany per la sequera i per les restriccions d’aigua al cultiu de l’arròs. Segons el tècnic del Copate, Raül Escosa, es fa molt difícil preveure com afectarà això al desenvolupament de larves de mosquit i als tractaments:

En este primer tractament setmana s’actuarà sobre unes 2.000 hectàrees d’arrossar perimetrals dels nuclis urbans de l’Ampolla, Camarles, Deltebre, Amposta, Sant Jaume d’Enveja i la Ràpita. Serà el primer de quatre tractaments que es faran entre principis de juny i la primera quinzena d’agost. El Copate invertirà enguany 1,6 milions d’euros en la campanya de control del mosquit i la mosca negra.