Este dijous es va fer a Torredembarra l’acte de lliurament de les banderes blaves que este estiu onejaran a les platges del litoral català. L’entrega va anar a càrrec del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subirana, i la consellera de Territori, Ester Capella i Farré. En en el cas de l’Ajuntament de Deltebre, el tinent d’alcaldia de Deltebre Projecció, Francisco Castro, i la regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, Lola Casanova, van recollir el distintiu que onejarà un estiu més a la Platja de Riumar.

La Bandera Blava, és un distintiu de qualitat que atorga la FEE (Foundation for Environmental Education) que valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, la qualitat de l’aigua de bany ha d’haver obtingut la classificació Excel·lent que estableix la Directiva 2006/7/CE, que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

A banda de la Platja de Riumar, la bandera blava tornarà a onejar este estiu en un total de 9 platges de les Terres de l’Ebre. En el cas de l’Ampolla han revalidat el distintiu les platges de les Avellanes i de Cap Roig. Pel que fa a la resta de municipis costaners, l’Ametlla de Mar ha aconseguit quatre banderes blaves per a les platges de Calafató, Sant Jordi d’Alfama, Cala Forn i l’Alguer; la Ràpita n’ha obtingut  per a les Delícies i ha perdut la del Parc del Garbí i, finalment, també ha obtingut la bandera blava la platja de les Cases d’Alcanar-el Marjal.