La vuitena edició del DeltaChamber Music Festival continua expandint la música de cambra arreu del territori i per primera vegada arribarà a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre. Entre el 20 de juliol al 6 d’agost, es faran concerts a Amposta, Ulldecona, Deltebre, Flix, Roquetes i Horta de Sant Joan. El programa preveu 33 concerts, alguns acompanyats de visites guiades als espais singulars on es duran a terme. Una altra novetat enguany és que l’elenc comptarà amb dues de les millors veus del panorama operístic europeu i serà la primera vegada que hi haurà veu cantada al festival.

En el cas de Deltebre, tal i com es va fer en l’edició de l’any passat el DeltaChamber farà aturada a la Finca de Bombita on en esta ocasisó es durà terme el concert ‘Arrels’ amb la música de Cambra com a protagonista. Es tracta de concerts que es crearan durant i per al festival en una residència artística i musical excepcional que tornarà a reunir els millors músics del món i de país. Els concerts que en resulten tenen “una altíssima qualitat” i són “irrepetibles”, segons han destacat els organitzadors del festival.

 

El programa s’ha batejat com ‘Arrels i paraules’ i per primera vegada tindrà veus cantades amb la música de cambra. L’elenc el formaran Elena Copons, soprano internacional, i Anna Brull Piñol mezzosoprano solista d’Oper Graz d’Àustria; nou prestigiosos instrumentistes de vent/fusta, corda i piano i cinc joves músics que formen part dels programes Young Talent i Academy d’excel·lència educativa del festival.

El DeltaChamber unirà paraules amb la música d’arrel de compositors com Montsalvatge o De Falla, Strauss o Brahms. Els concerts centrals s’acompanyaran amb tapes del xef ebrenc Xavi Montañés i vi de Les Vinyes del Convent. També es faran dos tallers per a tots els públics sobre creativitat i meditació.

Com a primícia s’ha creat l’ensemble de clarinetistes de DeltaChamber Music Festival, una formació integrada per excel·lents músics de les Terres de l’Ebre i que faran dos concerts infantils, una de les novetats del festival en la seva vuitena edició.

A través d’un concurs d’arquitectura efímera del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre, es vestirà l’espai dels concerts centrals, el Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta. I la imatge de la vuitena edició s’ha tornat a encarregar a un dissenyador ebrenc, en aquest cas Ivan Forcadell, creador canareu amb una gran projecció internacional per les seves obres

El festival el creen, desenvolupen i impulsen els ampostins Laura Ruiz Ferreres, professora catedràtica de clarinet a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main (Alemanya) i clarinet solista de l’orquestra Oxford Philharmonic (Regne Unit), i Pau Rodríguez Ruiz, director i professor de clarinet de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina i membre de l’Amman Chamber Orchestra (Jordània).