El SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tarragona ha incrementat la seva flota de vehicles amb dos quads TT, model Kodiak 700, que disposen de tracció a les quatre rodes i tenen una capacitat de remolc de 600 kg.

El DEPRONA del Delta de l’Ebre finalment ha estat la Unitat que es farà càrrec d’aquests vehicles, ja que la seva funció principal és la protecció del Parc Natural del Delta de l’Ebre, un dels espais més singulars de Catalunya, amb nombrosa fauna autòctona que té una especial protecció, comptant amb més de 400 espècies d’ocells.

Aquest tipus de vehicles estan perfectament preparats per a la seva circulació pel medi rural i tenen motors amb consums molt ajustats. Poden rodar per l’interior del Parc amb una total eficàcia, ja que disposen de tracció a les quatre rodes, regulable mitjançant un senzill botó en el seu manillar, poden transportar fins a 140 kg i arrossegar fins a 600 kg, en disposar d’un cabrestant davanter de suport al servei que se’ls donarà i un motor que garanteix una potència extra a baixa velocitat.

Tot això, redunda en un gran control de la càrrega i en el descens d’arracades i en estar dotats els vehicles d’adreça electrònica, es facilita la conducció als agents adscrits al DEPRONA, tots ells especialistes en la conducció de motocicletes TT, la qual cosa fa que aquests vehicles siguin de gran suport al treball que realitza el SEPRONA

Amb aquest augment de la seva flota, el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona, com a servei públic, dins de les funcions que són de la seva competència, intenta millorar el servei que es dona a la ciutadania de la província. Els dos quads, ja han començat a prestar el seu servei en la zona del Delta de l’Ebre.