Els veïns de la comarca de la Terra Alta tindran l’oportunitat d’invertir de manera prioritària en el projecte solar de PSFV Batea, un parc solar promogut per Forestalia que s’ubicarà en el municipi de Batea.

El projecte solar que sumarà 29,99MWp, es troba en fase de desenvolupament amb un inici previst de la construcció per a l’últim trimestre de 2024. La planta solar, que suposa una inversió total de 21.388.238€ no sols impedirà l’emissió a l’atmosfera de més de 13.325 tones de CO2 anuals, sinó que apostarà pel desenvolupament socioeconòmic de la regió.

En total, els residents podran finançar fins a un 20% del parc, o el que és el mateix, 3.208.236€ mitjançant un préstec de tipus subordinat amb una durada màxima de 15 anys, on les aportacions van des d’un mínim de 500 euros fins a un màxim de 320.824€ per inversor, a un tipus d’interès variable que s’estima en EURIBOR més 3,00%-4,00%. Aquesta oferta estarà oberta fins a obtenir l’autorització administrativa prèvia o aconseguir el 20% del finançament local.

El projecte té 12 municipis elegibles, tots els de la comarca de la Terra Alta, on tots els ciutadans i empreses residents, tindran la prioritat de participació en l’oferta d’inversió local. Els interessats podran conèixer les dades del projecte en la presentació programada pel dia 18 de juliol a les 19:30h al Centre cultural i Recreatiu St. Isidre a Batea. En aquest esdeveniment, s’informarà sobre els aspectes més rellevants del projecte així com la forma
d’inversió i es respondran a les preguntes que poguessin sorgir.

Per a formar part d’aquest projecte o obtenir més informació es podrà fer fàcilment a través de Fundeen, plataforma de finançament participatiu regulat per la CNMV, a través de la web “fundeen.com”, descarregant l’aplicació o a través del correu hola@fundeen.com o del telèfon 911 23 88 77.