El delta de l’Ebre ha tingut enguany un rècord de nius de tortuga caretta a les seues platges. Concretament n’hi ha hagut fins a 4 i l’últim s’ha trobat en la darrera setmana. Els tècnics han mogut els ous fins a la platja del Serrallo, a Sant Jaume d’Enveja,  per tal de protegir-los. Això ha fet que hi hagin voluntaris les 24 hores del dia per controlar els més de 250 ous.

Més d’una trentena de voluntaris vigilen dia i nit els quatre nius de tortuga caretta que hi ha al delta de l’Ebre. Ho fan per controlar que ningú accedeixi als nius i perquè quan neixin hi hagi algú present per avisar als tècnics del Parc Natural del delta.

Els voluntaris fan torns de dos hores durant el dia i a la nit es fa un sol torn. La seua tasca és controlar els nius i cada mitja hora atansar-se per mirar si estan eclosionant.

El control dels voluntaris arriba l’any en què més nius s’han trobat al delta de l’Ebre des que hi ha registres. En són 4 que concentren 250 Des del Parc Natural creuen que s’hi posen més ous al delta perquè són platges poc concorregudes i perquè no hi ha contaminació lumínica. S’espera que en els pròxims dies comencin a néixer les primeres tortugues.