L’onzena edició del Torneig Jordi Pitarque Ceprià tornarà a disputar-se a l’Ampolla, serà els dies 9, 16 i 17 de setembre.
El torneig està consolidat i és tot un referent del futbol base –categoria aleví- i comptarà de nou amb la participació de clubs com el Barça, l’Espanyol, el València o el Villareal, a més de diversos equips ebrencs. Com tots els anys es disputarà una fase prèvia el dia 9 de setembre en el qual participaran 16 equips, dels quals 4 passaran a la fase final que es disputarà el cap de setmana del 16 i 17 de setembre i en la que participaran també 16 equips.
La novetat d’enguany però és que hi haurà un torneig de futbol femení, també en categoria aleví, i que es disputarà el dissabte dia 9 de setembre aprofitant la jornada prèvia del torneig. L’objectiu és seguir treballant per donar “visibilitat” a l’esport femení. El torneig comptarà amb dos grups de 4 equips i per a la final, que es disputarà el dia 9 per la tarda es classificaran dos equips de cada grup. “Ja feia anys que estava sobre la taula la presència del futbol femení al torneig i enguany vam decidir que era l’hora d’introduir-lo i donar-li cabuda dins l’organigrama de la cita” comentava el president de l’Associació, Dani Pitarque.
Este torneig recorda la figura del jove Jordi Pitarque Ceprià, esportista i futbolista que va morir amb 23 anys per una aturada cardiorespiratòria. El certamen té caràcter solidari i tota la recaptació es destinarà a la investigació de malalties cardiovasculars. Marie France Domenech vicepresidenta de la Fundació Doctor Ferran, ha recordat que “des de 2017 que l’Associació Jordi Pitarque col·labora amb la Fundació per promoure la investigació al territori” i que els diners recaptat enguany es detinaran al projecte Remote que té com a finalitat estudiar les morts sobtades d’origen cardíac que s’han produït en la població menor de 60 anys, amb característiques potencialment hereditàries, al territori de les Terres de l’Ebre, entre el 2012 i el 2021.
Un any més des de l’Ajuntament de l’Ampolla es segueix donant suport al torneig. L’alcalde, Paco Ara ha insistit que “en fem una valoració molt positiva, ja que s’ha implicat moltíssima gent i, a més, ha anat evolucionant al llarg dels anys. Ha estat un torneig viu, no té res a veure el format del primer any amb el que es fa ara amb innovacions constants, ampliant el torneig a dos caps de setmana o incorporar al torneig, primer persones amb discapacitat intel·lectual i ara el futbol femení”.