El segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tortosa i responsable de l’àrea d’Esports i Activitat Física, Víctor Grau, ha detallat aquest migdia a Canal TE les causes que han motivat el tancament temporal de les instal·lacions del Complex Esportiu Win. Ho ha fet parcel·lant el discurs polític del tècnic, encara que tots dos acaben enllaçats davant la necessitat d’aprofitar el període garantia en què encara es troba l’equipament obert ara fa prop de cinc anys per poder arranjar tot un seguit de deficiències.

Grau ha mostrat la seva “sorpresa” i la de l’equip de govern perquè la primera visita feta al centre com a nou regidor “em permeten detectar una sèrie de desperfectes que només a cop d’ull resulten molt evidents”. El següent pas era demanar informes i la conclusió és que el complex es troba “en un estat deficient pel que fa a les seves instal·lacions. I també ens ha sorprès això per la seva joventut”. En aquest punt, i de cara a fer efectiva la garantia de l’obra, “denunciem el seu estat i la manca d’acció política per part de l’anterior govern. No entenem encara avui per què no s’ha fet valdre la garantia. No trobem explicació”, etzibava. La solució va arribar comparant informes preliminars amb l’empresa “i acordem les fases d’intervenció” en dues fases, la primera immediata i la segona a octubre-novembre d’enguany, que en aquest cas no contemplaria un tancament de l’equipament.

“El que no entenem -afirma Grau- és que, si hi ha informes existents des de l’any 2019, per què s’han demorat a executar les obres fins al 2023. Alguna cosa grinyola en les explicacions de Junts”


Junts per Tortosa havia assegurat que s’havia realitzat un informe sobre els desperfectes l’octubre de l’any passat i havien arribat ja a un acord amb la constructora. “A mi el discurs de Junts em crea sorpresa darrerament, perquè crec que han perdut el nord pel que fa a l’activitat política de la ciutat i l’àmbit comunicatiu. Dit això, sí que és cert que hi ha uns informes preliminars que no contemplaven la totalitat dels desperfectes que nosaltres apreciem des de la nostra arribada. I el que no entenem -continuava Grau- és que, si aquests informes existeixen des de l’any 2019, per què s’han demorat a executar” les obres d’arranjament “fins al 2023. Alguna cosa grinyola en les explicacions de Junts”.

I en aquest sentit, el regidor reconeixia que la manca d’una actuació a temps ha acabat provocant problemàtiques afegides. “Algunes es deriven dels mateixos informes. Quan practiques una política de deixadesa, fa que derivin en altres conseqüències noves. I Això es veu per exemple en els baixos de les piscines, perquè les deficiències en els coronaments han provocat oxidació de les canonades i de la mateixa estructura de la piscina. Si s’hagués corregit al seu moment no es trobarien en l’estat actual”.

Grau ha deixat clar que el tancament durant aquest mes d’agost “no es tracta d’una estratègia política, sinó d’una intervenció que requereix entrada de maquinària i treball de personal i que inhabilita per complet la major part de les instal·lacions”


Grau ha deixat clar que el tancament durant aquest mes d’agost “no es tracta d’una estratègia política, sinó d’una intervenció que requereix entrada de maquinària i treball de personal i que inhabilita per complet la major part de les instal·lacions. Pel que fa a la zona de vestidors, els usuaris ho palpen en el seu dia a dia. Hi ha esquerdes importants a la zona dels vestidors, al paviment de les dutxes, i no cal ser enginyer per adonar-te’n”. Els problemes s’estenen a la “hipermeabilització de les piscines, un element que no és perceptible a l’ull humà, però que posa en risc la usabilitat de la piscina i s’havia de corregir de manera imminent”.

El discurs de Grau denunciava la política “de façana” de l’anterior equip de govern. “Tot allò que l’ull humà percep ho arrangem ràpidament per evitar despertar a l’opinió pública de la ciutadania. Però quan aixequem el cap i aprofundim en les instal·lacions, el primer que detectem és que hi ha més d’un centenar de plaques solars a la teulada que porten des del 2019 sense tenir ús habilitat”. Ni des del punt de vista “tèrmic ni solar. Perdíem així uns recursos que han de tenir un aprofitament energètic en el marc de la nova agenda climàtica perquè algú no n’havia fet manteniment. Van arribar a funcionar, però no van arribar a una anualitat. Fruit d’una ventada van deixar de funcionar. I sobre això algú també haurà de donar explicacions. No volem buscar responsables sinó buscar solucions, però han passat coses si més no curioses”. Aquesta deficiència formarà part del seguit d’obres de rehabilitació que es faran a finals d’any.

Podeu veure l’entrevista sencera aquí: