El temporal marítim associat a la DANA que ha impactat este cap de setmana a les Terres de l’Ebre ha deixat també importants afectacions al litoral del delta de l’Ebre, amb platges inundades i l’entrada d’aigua del mar en alguns punts.

L’Ajuntament de Deltebre feia este diumenge balanç de l’impacte del temporal a les platges de Riumar, de la Bassa de l’Arena i de la Marquesa que han quedat inundades per l’entrada del mar i en alguns punts, com la Bassa de l’Arena, l’aigua ha traspassat fins a la carretera d’accés i la zona habilitada com a pàrquing. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, visitava ahir la zona afectada i, a través de les xarxes socials tranmetia la “preocupació per les afectacions periòdiques del temporal al litoral de Deltebre, on la mar guanya terreny i desdibuixa la platja de Riumar, la Marquesa i la Bassa de l’Arena. Com sempre, només accions coordinades i urgents, que demanem insistentment, podran posar fre a la regressió”.

A Sant Jaume d’Enveja, l’alcaldessa Teresa Solsona també visitava la platja de Migjorn on l’impacte del temporal ha afectat sobretot a un establiment de restauració que hi ha a la zona. L’alcaldessa, a través de les xarxes socials ha lamentat “les destrosses que han patit a Buda @budamarbeach” i ha reivindicat “accions immediates per poder fer front a la regressió que està patint el Delta”.