El subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, Santiago Castellà, ha visitat este dilluns diferents platges de l’Ampolla per conèixer de primera mà els efectes de la DANA de principis de mes. Castellà ha remarcat que encara és aviat per anunciar les actuacions concretes que es faran, però ha assegurat que es realitzaran abans de la campanya d’estiu de l’any vinent. A més, el subdelegat ha recordat que l’Estat està executant, des de fa més d’un any, un pla de més de 300 milions d’euros per ajudar a la renaturalització de la costa per fer-la més resilient.

Castellà ha visitat els espais del municipi que es troben sota alerta amb l’alcalde i el seu equip de govern, juntament amb representants de la delegació de Costes de l’Estat. “Hem estudiat les possibilitats que hi ha” per estabilitzar les platges. “Hi ha moltes idees que seria agosarat presentar-les ara”, entre altres coses perquè caldrà analitzar prèviament com s’estabilitza i distribueix la sorra després dels aiguats. Però segons explicava Castellà, “en el marc dels estudis que s’estan fent hi ha la voluntat d’emprendre actuacions, algunes d’elles d’emergència, per donar resposta a les necessitats de la platja de l’Arenal i d’altres platges del municipi”.

Per la seva banda, l’alcalde, Francesc Arasa, ha agraït la visita destacant que “el govern central sempre ens ha donat suport a través de la direcció de Costes” i ha fet valdre l’esforç per buscar solucions de cara a la campanya turística del 2024. De fet, Castellà s’ha mullat afirmant que la intenció és que per a l’estiu de l’any vinent “ja hi hagi alguna actuació feta (que es començaria a concretar a partir de febrer o març, un cop superada l’època d’hivern), encara que no sigui la definitiva, que doni una resposta satisfactòria a les necessitats immediates”.