Les obres de la primera etapa de la primera fase al desaigüe del Prestamo de Deltebre, la que transcorre per la zona de La Cava, podria quedar enllestida durant el primer trimestre del 2024. Així ho ha avançat en una entrevista a CanalTE l’alcalde del Deltebre, Lluís Soler, qui també ha explicat que s’està treballant per sincronitzar la segona i tercera fase -la d’evacuació cap al riu- per poder-les licitar a finals d’any.

Després de destacar l’esforç econòmic que s’està fent en l’arranjament de carrers (8 milions d’euros entre el 2022 i 2023) ha avançat que les actuacions més destacades per al mandat seran el passeig del Carrilet, que transcorrerà per la part superior del desaigüe del Préstamo, la rehabilitació de l’edifici de la Cambra Arrossera i la construcció del nou auditori a l’antic cinema Rialto.

Pel que fa a l’edifici de la Cambra Arrossera la Junta de Govern Local ja va adjudicar-ne els treballs la setmana passada. Per tant les obres començaran en breu. Pel que fa al Rialto s’espera que durant el 2024 es redacti el projecte executiu i traure’l a concurs.

Just el dia que es compleixen dos anys des de l’entrada en vigor del nou POUM de Deltebre, l’alcalde ha subratllat que estan acabant de fer la última modificació per tal d’esmenar petites errades del document. Del centenar d’unitats d’actuació que preveu el document ja ha hagut una dotzena de veïns que han presentat una proposta de desenvolupament a l’Ajuntament.

Soler també ha parlat del seu fi d’etapa a la presidència de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). L’alcalde ha reconegut que “hem tingut un mandat molt complex. Al poc d’estrenar el càrrec vam tenir un registre a la nostra seu en el marc de la persecució de l’1 d’octubre, després el temporal Glòria, la pandèmia de la Covid i la crisi de preus. I això ens afectava especialment ja que l’ACM és una entitat que disposa d’una central de compres que proveeix a més de 900 ajuntaments del país. I, a més a més,amb una governança complicada des del punt de vista polític”.

Soler ha lloat la tasca duta a terme per la Secretaria General de l’ens, Joanna Ortega i ha volgut  posar en valor que durant el seu mandat s’ha pogut arribar al 100% dels municipis de Catalunya associats, s’han incrementat el patrimoni, s’ha duplicat el pressupost de l’entitat i amb una bona situació econòmica, com demostrarien els 10 milions d’euros de que disposa l’ACM.

La central de compres, incrementada amb 12 nous acords marc i l’enfortiment del municipalisme són altres dels punts forts que Soler ha destacat. “el balanç que m’emporto és molt positiu. El passat dia 15 vaig plegar amb l’orgull de la feina feta malgrat l’adversitat i la complexitat d’aquest quatre anys”, ha conclòs.