L’Ajuntament de Deltebre està analitzant i preparant al·legacions a l’expedient d’atermenament del domini públic marítim terrestre que ha elaborat el Ministeri per a la Transició Ecològica en el marc de la revisió d’ofici iniciada ara fa pràcticament un any. Des de l’Ajuntament de Deltebre asseguren que la proposta d’atermenament afecta a 250 propietats i lamenten que s’hage tirat endavant l’expedient de ‘deslinde’ abans de l’aprovació del Pla de Protecció del Delta de l’Ebre.

L’alcalde de Deltebre. Lluís Soler, ha explicat que una de les principals afectacions es dona en terrenys agrícoles, ja que una quantitat important d’arrossars de primera línia de costa es podrien incorporar al domini públic:

La segona afectació important, segons ha explicat l’alcalde, es dona a la urbanització Riumar, ja que l’atermenament afecta a una zona urbanitzable. Aquí l’alcalde ha lamentat que el Ministeri fins i tot va més enllà de les afectacions que el Servei provincial de Costes va  incorporar al Pla urbanístic,  el POUM, aprovat fa dos anys:

Finalment, l’Ajuntament de Deltebre també es mostra contrari a la incorporació de tota la Finca de Bombita en esta revisió de l’atermenament, ja que la línia de deslinde arriba quilòmetres terra endins.

A tot això, l’alcalde ha lamentat que Deltebre sigue un dels municipis més afectats per este expedient d’atermenament i que s’hage tirat endavant l’expedient de ‘deslinde’ abans de l’aprovació del Pla de Protecció del Delta de l’Ebre, malgrat el compromís de la Ministra en la seua darrera visita al Delta:

Ara l’Ajuntament de Deltebre té una mes per a presentar al·legacions.