Font:Ebresports

L’Ampolla serà escenari aquest dissabte de la cinquena regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2023, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica amb el suport de l’Ajuntament, la Creu Roja i el Club Nàutic l’Ampolla

Seran vint anys consecutius de celebració d’aquesta cursa a l’Ampolla, ja que ni tan sols l’any 2020 –quan hi va haver confinaments a la primavera- es va deixar de disputar aquesta regata, si bé les categories han anat canviant amb el pas del temps. Aquest cop són tres les convocades: GP1, GP3 i F4. Totes només per a motos de conducció dempeus, si bé la classe F4 està reservada per a pilots sense palmarés.

Les motos de conducció dempeus, popularment anomenades “jets”, es governen amb un manillar situat al final d’un braç articulat, la qual cosa requereix una gran habilitat i preparació física.

Les curses anteriors de la temporada 2023 s’han disputat al Canal Olímpic de Castelldefels, a Port Ginesta (Sitges), a Amposta i al Club Nàutic Riba-roja, la qual cosa ha permés de configurar ja una classificació general provisional força definida, si bé encara estan els tres títols per decidir.

Tots els líders són gironins. A la categoria GP1, la que admet més preparació tècnica de les màquines, està al capdavant Albert Roca, seguit d’Àlex Velasco, veterà pilot de Barcelona, i Denis Munnikhuis. Salvador Canet, Roger Pujol i Oriol Oliva, destaquen al davant de la classe GP3 i Jordi Miquel, Carlos Hidalgo i Àlex Otero són els primers a la classe F4.

L’escenari de la cursa de l’Ampolla serà la cèntrica platja de les Avellanes, indret habitual d’aquesta competició, lloc que ofereix unes immillorables condicions per a la pràctica d’aquest esport, per les característiques de la platja i la protecció natural que ofereix el Delta de l’Ebre davant d’hipotètiques males condicions meteorològiques.

Els entrenaments començaran a les 11 del matí i seguidament es disputaran tres mànegues per categoria, totes elles puntuables. La regata podrà ser seguida gratuïtament des de la mateixa platja i des dels espigons del port de l’Ampolla.