El Pont ‘lo Passador’ s’il·luminarà de blau avui dilluns 2 d’octubre en motiu del Dia Internacional de l’Educació Social. L’Ajuntament de Deltebre i l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja s’han adherit a l’acció proposada pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) per visibilitzar la tasca feta per este col·lectiu. En tot el país més d’una trentena d’ajuntaments s’han sumat a la iniciativa, entre ells, alguns de les Terres de l’Ebre com Tortosa, Amposta, Gandesa, Móra d’Ebre, la Ràpita o Roquetes.

Amb esta acció des del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials es vol visibilitzar que en qualsevol moment del dia i de l’any hi ha professionals de l’educació social exercint; i que és una professió present en la vida de moltes persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió. En una nota, el CEESC ha destacat que “els professionals de l’educació social que exerceixen, massa sovint, amb unes condicions laborals precàries i una baixa valoració social. I aquest estat de feblesa i els desequilibris existents en la professió es transformen en una vulneració dels drets de la ciutadania”.

Amb aquest gest d’il·luminar de blau edificis i element urbanístic de pobles i ciutats de Catalunya, es vol visibilitzar i reconèixera totes i cadascunes de les persones que exerceixen d’educadores i educadors socials.