L’Ampolla va ser escenari de la cinquena regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2023, modalitat de circuit, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el suport de l’Ajuntament, la Creu Roja i el Club Nàutic de l’Ampolla.

La cursa es va disputar a l’emblemàtica Platja de les Avellanes, un enclavament ideal. Tant és així que aquesta era la vintena vegada que ha tingut lloc una regata d’aquestes característiques en aquest emplaçament i mai s’ha tingut que anul·lar o suspendre per mal temps. Aquest cop la cursa es va disputar sobre una mar plana i en un dia pràcticament d’estiu, sobre un circuit molt tècnic que va obligar els pilots a oferir el màxim esforç, amb uns resultats que deixen el Campionat pràcticament per a decidir a tots els llocs del pòdium a totes les categories. La darrera cursa, prevista al Club Nàutic el Balís el pròxim 21 d’octubre serà decisiva.

A la categoria F4, reservada a pilots sense palmarés, el gironí Narcís Segura es va imposar a totes les mànegues, mentre que la segona posició de la jornada es va disputar entre el pilot de la Ràpita Àngel Cabrera i Jordi Miquel, que va aconseguir el segon lloc del pòdium per només quatre punts de diferència. Jordi Miquel Cos conserva el lideratge al capdavant de la classificació general provisional, però seguit ja de Segura i, una mica per darrere Àngel Cabrera i Carlos Hidalgo, aquests dos separats per només un punt.

A la categoria GP3 cal destacar la participació de Joan Sevil que, després de dues regates absent, va tornar per la porta gran i va guanyar les tres mànegues. Salvador Canet va ser segon, per davant de Roger Pujol. Canet i Pujol encapçalen la classificació general, però cal recordar que tots els pilots han de descartar el resultat de la seua pitjor regata i Sevil se situa ja tercer i no ha de descartar cap resultat, perquè descompte una de les dues curses a les quals va faltar.

A la categoria GP1 Denis Munnikhuis va guanyar totes les mànegues, però la diversió va tenir lloc just darrere seu, entre Albert Roca i Alex Velasco, que va acabar, en segon lloc, de la jornada, amb només dos punts per davant de Roca. Però Roca conserva el primer lloc a la general, amb només dos punts i mig per davant de Munnikhuis.

La propera i última regata, prevista al CN El Balís el dia 21 d’octubre, serà definitiva.

Classificació general

Font: Ebresports.cat