El Ple de l’Ajuntament de Deltebre va aprovar este dimecres a la nit l’acord extraprocessal al qual han arribat l’Ajuntament i l’empresa Sorea per aturar tots els procediments judicials oberts entorn la resolució del contracte del servei de subministrament d’aigua potable i clavegueram del municipi. L’aprovació es va fer en un ple extraordinari i urgent abans que este dijous finalitzés el termini per poder recórrer al sobresseïment provisional de la causa penal oberta. Amb este acord, que va comptar amb el vot a favor d’Enlairem i ERC, l’Ajuntament pot continuar endavant amb la licitació del nou servei i l’alcalde va avançar que l’adjudicació del nou contracte es durà a aprovació del plenari del 2 de novembre.

Tot este procés te el seu inici en el Ple de l’Ajuntament de Deltebre del 28 de desembre de 2021, quan es va declarar nuls de ple dret els convenis signats amb Sorea els anys 2000 i 2008 i va aprovar resoldre el contracte, que encara tenia vigència fins al 2037, per deficiències en el servei. Des de llavors, empresa i Ajuntament havien presentat diferents demandes judicials per la via contenciosa-administrativa i també per la via penal, a més hi havia oberts altres procediments arbitrals, recursos i requeriments. Amb l’acord, empresa i Ajuntament renuncien a la via judicial. A més, Sorea en este acord accepta la metodologia de càlcul de la liquidació del contracte i es farà càrrec, per tant, del pagament a l’Ajuntament d’1.003.477,50 euros corresponents a la liquidació definitiva. A més renuncia a la reclamació que havia contra l’Ajuntament de 7,8 milions d’euros més danys i perjudicis.

Així ho explicava l’alcalde Lluís Soler en el ple extraordinari i urgent celebrat ahir a la nit:

L’alcalde va insistir davant del Ple que es tracta d’un bon acord per a l’Ajuntament de Deltebre ja que s’ha preservat l’interès públic, s’ha posat fi a la judicialització del procés i, a més, dona la raó a l’Ajuntament en totes les decisions administratives que s’han pres i que ja es poden considerar , per tant “fermes”:

Amb este acord l’Ajuntament pot continuar endavant amb la licitació del nou servei i l’alcalde va avançar que l’adjudicació del nou contracte es durà a aprovació del plenari del 2 de novembre.