L’Ajuntament de l’Ampolla ha obert set expedients sancionadors a empreses i persones físiques per fer mal ús dels punts de recollida de residus, no complir l’ordenança de reciclatge o abocar il·legalment materials contaminants, deixalles i voluminosos a la via pública quan s’haurien de dipositar a la deixalleria municipal o ser reciclats per un gestor residus propi quan és una empresa qui els genera.

Durant els mesos d’estiu, l’Ajuntament de l’Ampolla ha dut a terme una vigilància intensiva dels punts de recollida de residus i de les illes d’escombraries del terme municipal, així com la gestió dels residus que fan els usuaris.

Fruit d’això s’han obert els set expedients, un d’ells considerat molt greu i que ha suposat una sanció de 6.000 euros. Entre tots els procediments oberts, les multes ascendeixen a gairebé 15.000 euros.

En el cas dels restaurants que han estat sancionats per no reciclar correctament, abans de penalitzar-los se’ls va notificar a través d’una carta que no estaven reciclant correctament i s’establia un període de temps per modificar la situació. Passat aquest temps, s’ha procedit a sancionar-los, ja que continuaven sense tractar els residus adequadament.

Segons explica Sebastià Castañeda, regidor de Salubritat i Gestió de Residus de l’Ajuntament de l’Ampolla, “des del consistori, creiem que aquestes penalitzacions faran reflexionar els usuaris que no reciclen o fan abocaments indeguts. Aquestes accions, a més de crear greus problemes ambientals i incrementar el cost del tractament de residus a l’Ajuntament, comporten repercussions econòmiques en forma de sanció davant l’administració”.