El 5 de setembre passat, Amiblu Spain va complir un any sense accidents laborals amb baixa. Un total de 365 dies sense que cap empleat de la companyia estigués de baixa mèdica per accident laboral, fet que suposa un autèntic èxit per a les polítiques en matèria de prevenció i salut laboral que impulsa l’empresa.

Fundada el 1994 i en funcionament des del 1995, la planta de producció, ubicada al municipi de Camarles, té una superfície de 18.000 metres quadrats, sobre un terreny de 35.000 metres. Hi treballen 185 empleats, que, anualment, produeixen més de 300 km de canonades de PRFV a l’any, per abastir projectes a Europa, Canadà, Sud-amèrica i Àfrica.

Amiblu Spain compta amb un Sistema de Gestió de la seguretat i salut a la feina certificat segons ISO 45001:2018. El seu model de millora contínua enfocat a temes de Seguretat (Site Management System) fomenta la participació, assegura la transparència i garanteix la millora contínua en matèria de prevenció de riscos i salut a la feina.

Per reduir els accidents, Amiblu Spain ha realitzat, entre altres mesures, l’avaluació de riscos “in situ” a la fàbrica, amb l’SPA (Servei de Prevenció Aliè, anomenat SP Activa) i la participació activa de treballadors i encarregats, que asseguren la realitat dels processos. També ofereix formació contínua (inicial i de seguiment) a tots els treballadors de la mà de l’SPA, en la majoria de casos, al mateix lloc de treball, amb l’objectiu de conèixer directament els riscos i evitar-los.

D’altra banda, compten amb un sistema àgil i accessible de comunicació interna per alertar sobre actes i situacions insegures un equip executiu multidepartamental, dedicat a desenvolupar accions per corregir anomalies i evitar accidents. Amiblu també aposta per campanyes informatives, preventives i reactives, mitjançant un sistema de registre compatible amb mòbils i tauletes perquè es corregeixin les males pràctiques en el moment. A més de tot això, des d’Amiblu Spain vetllen per la màxima transparència: tots els treballadors tenen accés directe a la informació relativa a la seva seguretat i als resultats obtinguts respecte als objectius establerts.

“La seguretat laboral sempre ha de venir impulsada ‘des de dalt’; la implicació de l’equip directiu és indispensable per convertir la prevenció de riscos en una màxima de l’empresa. A més, l’empresa també dedica molts recursos a complementar la formació en matèria de seguretat amb activitats formatives externes, com ara idiomes o altres peticions dels empleats, als quals procuren oferir el millor entorn laboral”, explica Maite Guardia, directora de Recursos Humans de Amiblu Spain.

Cal recordar que aquesta no és la primera fita en matèria de seguretat laboral d’Amiblu Spain. I és que, entre el maig del 2020 i el novembre del 2021, van arribar als 554 dies sense tenir cap treballador de baixa per accident laboral.