La Taula de Consens del Delta de l’Ebre s’ha reunit amb el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, per tal de fer seguiment de les actuacions emmarcades en l’Estratègia Delta de la Generalitat. Des de la Taula celebren que el Govern català està complint amb tots els projectes, així com amb els terminis establerts en el marc de l’estratègia Delta. 

A la reunió amb el conseller Mascort des de la Taula es  va reiterar també l’exigència que un membre de la Taula estigue present a les comissions bilaterals Estat-Generalitat sobre el Delta. Una comissió que està totalment aturada des de la convocatòria de les eleccions del 23 de juliol. A més també li van demanar al conseller que es tire endavant amb la nova redacció del Pla de Gestió del Parc Natural del delta de l’Ebre, ja ue l’actual data de la data de creació del 1983. Des de la taula el consideren un document imprescindible i és per això que faran una sèrie de propostes per incloure-les al futur Pla de gestió. Així ho ha explicat en un entrevista a Delta.Cat Xavier Curto, portaveu de la Taula de Consens:

Des de la Taula van transmetre també al conseller el malestar pel fet que l’Estat hage tirat endavant amb l’expedient d’atermenament, malgrat el compromís que hi havia per part de la Ministra Teresa Ribera d’aturar la revisió del domini públic marítim terrestre fins a l’aprovació del nou Pla de Protecció del Delta de l’Ebre. Des de la Taula asseguren que no estan d’acord amb la quantitat d’hectàrees d’arrossars que s’incorporen al domini públic, així com també el fet que inclogue algunes infraestructures com les estacions de bombament de la Comunitat de regants de l’Esquerra. 

Cal recordar que la Taula de Consens ha renovat alguns membres des de les eleccions municipals del passat mes de maig, ja que ha incorporat els nous alcaldes de  Camarles i la Ràpita i la nova alcaldessa de Sant Jaume d’Enveja que n’ostenta la presidència.