El fabricant de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV) Amiblu Pipes Spain ha invertit un total de 675.000 euros en la instal·lació de prop de 2.000 plaques solars a la planta de producció que la companyia té a Camarles. La mesura forma part del pla estratègic de transició ecològica “Amiblu Green 2022-2024”, mitjançant el qual Amiblu ha realitzat importants inversions per reduir significativament les emissions de CO2 i convertir la planta de producció de Camarles en la primera fàbrica europea de canonades de PRFV zero emissions netes abans que acabi el 2023.

La instal·lació dels 1.898 panells fotovoltaics s’ha fet en dues fases. El juny del 2022, Amiblu va instal·lar un total de 1.047 plaques solars a la coberta de la planta de Camarles, a través d’una empresa instal·ladora de la zona, i el juliol d’aquest any, hi ha instal·lat 860 plaques solars més. En total, els panells instal·lats generen 942.000 kilowatts hora (kWh) d’energia elèctrica a l’any, equivalents al 51% del consum energètic de la planta.

Marc Tena, director de Sostenibilitat d’Amiblu a Espanya, afirma: “A Amiblu estem fent un gran esforç per implantar mesures concretes que ajudin a minimitzar l’impacte mediambiental i frenar la crisi climàtica. La nostra planta de producció de Camarles ha esdevingut la més eficient que té la companyia a tot el món; hem optimitzat els nostres sistemes de fabricació i fabriquem tots els nostres productes de la manera més eficient possible, reduint les emissions de CO2 al mínim. Necessitem que les administracions locals donin suport a la nostra producció en les obres públiques espanyoles i valorin el nostre esforç en matèria mediambiental”.

Compromís mediambiental d’Amiblu

Amiblu és una empresa compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) encomanats pel Pacte Mundial de Nacions Unides i manté una aposta ferma per la reducció de l’impacte mediambiental i la cura del medi ambient.

A més de les plaques solars, el mes de juny passat, la companyia va renovar per segon any consecutiu la màxima certificació d’energia verda procedent de fonts netes, “Energia sostenible 100%”, que atorga la Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) i que acredita que el 100% de l’energia elèctrica consumida prové de fonts d’energia 100% renovables.

Amiblu també disposa del triple segell energètic “Calculo, Reduzco, Compenso”, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; té implementada la circularitat en el sistema de producció, en utilitzar resines reciclades en el seu procés de fabricació i reutilitzar els residus excedents; disposa d’EPDs (Declaració Ambiental del Producte) per a tots els productes que fabrica, d’acord amb els estàndards europeus de certificació ambiental, i, a començamentS del 2023, va incorporar una ECOTasa en la seva oferta comercial.

 

Sobre Amiblu Pipes Spain

Amiblu Pipes Spain és una empresa conjunta d’Amiantit i Hobas Europe amb seu a Àustria (Klagenfurt), dedicada al disseny i subministrament de canonades i accessoris de Polièster Reforçat amb Fibra de Vidre (PRFV).

Amiblu transporta aigua per al consum domèstic, industrial, abocament d’aigües residuals i regadius. Amb una vida útil molt llarga, les canonades PRFV de Amiblu ofereixen un gran avantatge competitiu respecte a les canonades d’altres materials, com el formigó o l’acer, perquè són més respectuoses amb el medi ambient (tenen un impacte en CO2 tres vegades inferior), més lleugeres i fàcils de transportar i manipular i més eficients energèticament.

Amiblu aposta per solucions d’aigua intel·ligents i innovadores, i l’energia renovable, per a cuidar aquest recurs tan preuat i perquè tots els habitants del planeta puguin accedir-hi.

A nivell global, Amiblu és present en 22 països i té 6 fàbriques repartides entre Espanya, Alemanya, Romania i Polònia, amb més de 1.500 treballadors. A Espanya, Amiblu compta amb una planta de producció a Camarles (Tarragona), de 35.000 metres quadrats de superfície, en la qual treballen 185 empleats. Anualment, la planta produeix més de 300 km de canonades a l’any per a proveir projectes al Canadà, Sud-amèrica, Àfrica i Europa.